Naar het buitengewoon onderwijs

Gaat uw kind nu al naar het buitengewoon onderwijs? Dan blijft het volgend jaar ingeschreven in dezelfde school. Gaat uw kind nu naar het gewoon onderwijs, maar volgend jaar naar het buitengewoon onderwijs? Vraag hulp en informatie aan de directie en aan de zorgcoördinator van uw school of aan het CLB.

De Nederlandstalige scholen voor buitengewoon basisonderwijs (BuBaO) in Brussel hebben een eigen inschrijvingsprocedure. Verschillende scholen schrijven rechtstreeks in, voor andere scholen moet u eerst uw kind aanmelden.
 

Scholen zonder aanmelding

Scholen zonder aanmelding doen de inschrijvingen direct in de school. In het Nederlandstalig buitengewoon onderwijs in Brussel zijn dat

  • GO! Heemschool I BuBaO (Neder-Over-Heembeek)
  • Sint-Jozefschool (Sint-Jans-Molenbeek)
  • SPES BuBaO (Anderlecht)
  • Klim Op School (Sint-Lambrechts-Woluwe)
  • Kasterlinden BuBaO Type 3 (Sint-Agatha-Berchem)

18 februari - 1 maart 2019
Hebt u al een kind op de school? Ga dan naar de school om broer of zus in te schrijven. Ook kinderen van personeel hebben voorrang. Vraag meer informatie op de school.
Let wel: daarna hebben broers en zussen geen voorrang meer.

11 - 22 maart 2019
Leerlingen met minstens 1 ouder die voldoende Nederlands spreekt, hebben voorrang. Deze voorrang geldt voor 55% van de plaatsen. Ga naar de school tussen 11 en 22 maart en schrijf uw kind in. Geen plaats? Haal dan het weigeringsdocument af in de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school. De school contacteert u als er een plaats vrijkomt. 

Vanaf 25 maart 2019
Iedereen kan nu inschrijven. De inschrijvingen gebeuren op de scholen. Wie het eerst op de school is, krijgt de plaats. Is er geen plaats meer? Dan krijgt u een plaats op de wachtlijst. De school contacteert u, als er een plaats vrijkomt. start vrije inschrijvingen
 

Scholen met aanmelding

In het Koninklijk Instituut Woluwe buitengewoon basisonderwijs en in Kasterlinden buitengewoon basisonderwijs is er een aparte procedure voor:

  • leerlingen met een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis (type 7)
  • leerlingen met een autismespectrumstoornis (type 9)

Ga naar 'scholen met aanmelding' voor alle informatie.
 

 

Waar vind ik informatie over het buitengewoon basisonderwijs in Brussel?

Kijk op www.onderwijsinbrussel.be/buitengewoon-onderwijs.