Buitengewoon basisonderwijs: scholen met aanmelding

Text

Hoe schrijf je je kind in in een school voor buitengewoon kleuter- en lager onderwijs (BuBaO) met een aanmeldingsprocedure? Op deze pagina lees je hoe en wanneer je dit doet:

Start- en einddatum

Titel
Start schooljaar 2023-2024
Meer info

Voor welke scholen moet je aanmelden?

Om je kind in te schrijven in deze scholen voor buitengewoon basisonderwijs, moet je het eerst aanmelden:

  • GO! Heemschool I BuBaO (Neder-over-Heembeek)
  • Kasterlinden BuBaO (Sint-Agatha-Berchem)
  • Klim Op School (Sint-Lambrechts-Woluwe)
  • Koninklijk Instituut Woluwe (Sint-Lambrechts-Woluwe)
  • SPES BuBaO (Anderlecht)
  • Sint-Jozefschool (vestiging Anderlecht)

Terug naar boven

Wanneer inschrijven?

Timeline
Inschrijven in het buitengewoon basisonderwijs met aanmelding 2023-2024
Items
Start- en einddatum

>

Titel
Bereid je voor
Beschrijving

Bereid je aanmelding goed voor: leer scholen kennen, informeer je over de procedure en verzamel de nodige documenten. Contacteer het CLB voor hulp. Meer informatie over wat je kunt doen om je voor te bereiden.

Start- en einddatum

>

Titel
Schrijf broers, zussen en kinderen van personeel in
Beschrijving

Heb je al een kind op een BuBaO-school? Of werk je op de school waar je je kind wil inschrijven? Dan heb je voorrang als je je kind inschrijft vanaf 6 februari tot en met 17 februari 2023. Ga naar de school om je kind in te schrijven. Lees hier hoe je je kind inschrijft.

Start- en einddatum

>

Titel
Meld je kind aan
Beschrijving

Je moet je kind altijd eerst online aanmelden in deze BuBaO-scholen. Daarna kan je je kind pas effectief inschrijven. Aanmelden doe je op de school van je eerste keuze. Sommige kinderen hebben voorrang. Heb je een broer, zus of kind van personeel niet ingeschreven tijdens de voorrangsperiode in januari? Dan kan je het nog aanmelden in deze periode. Je hebt dan geen voorrang meer.

Lees hier hoe je je kind aanmeldt.

Start- en einddatum

>

Titel
Schrijf je aangemelde kind in
Beschrijving

Op 12 mei 2023 krijg je een toewijzingsbericht. Daarin staat of je kind een plaats heeft of niet. Heb je een plaats? Ga naar de school vanaf 15 mei tot en met 7 juni 2023 en schrijf je kind in. Doe je dat niet, dan verlies je de gereserveerde plaats. Heb je geen plaats? Dan sta je op de wachtlijst van de school. De school contacteert je wanneer er een plaats vrij komt.

Heb je geen plaats of heb je je kind niet aangemeld? Dan kun je je kind ook nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode vanaf 8 juni 2023, maar alleen in de scholen waar nog plaats is.

Lees hier hoe je je kind inschrijft.

Start- en einddatum

>

Titel
Vrije inschrijvingen
Beschrijving

Zoek je nog een vrije plaats in een BuBaO-school voor het schooljaar 2023-2024? Of wil je je kind op de wachtlijst van een school laten plaatsen? Dat kan tijdens de vrije inschrijvingsperiode, die start op 8 juni 2023.

Opgelet! Tijdens de vrije inschrijvingsperiode gebeuren de inschrijvingen chronologisch: wie eerst komt, krijgt als eerste een plaats. Er geldt geen voorrang meer.

Start- en einddatum

Titel
Start schooljaar 2023-2024
Beschrijving

Zoek je nog een vrije plaats in een BuBaO-school voor het schooljaar 2023-2024? Contacteer de school waar je je kind wilt inschrijven. Is er nog plaats? Schrijf je kind in.

Staat je kind al op een wachtlijst? De school contacteert je wanneer er een plaats vrijkomt. De wachtlijst is geldig tot en met 6 oktober 2023.

Blijf op de hoogte

Text

Wil je op de hoogte blijven van de inschrijvingsprocedure voor het buitengewoon basisonderwijs voor 2023-2024? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Je privacy

Hoe inschrijven?

Vooraf: broers, zussen en kinderen van personeel schrijven eerst in

Broers, zussen en kinderen van personeel schrijven in vóór alle andere kinderen. Zij moeten niet aanmelden. Ga naar de school vanaf 6 tot en met 17 februari 2023 en schrijf je kind in. 

Geen plaats of vergeten inschrijven? Dan kun je je kind nog aanmelden tijdens de aanmeldingsperiode voor alle kinderen. Je hebt dan geen voorrang meer. Meer informatie over de voorrang.

Stap 1: Bereid je voor

Na de broers, zussen en kinderen van personeel kunnen alle andere kinderen zich inschrijven. Om in te schrijven in deze BuBaO-scholen moet je je kind eerst aanmelden. Bereid je aanmelding goed voor:

  1. Leer de scholen en hun aanbod kennen.
  2. Informeer je over de procedure.
  3. Ga na of je kind voorrang heeft.
  4. Verzamel de nodige documenten.

Meer informatie en tips over hoe je je aanmelding kunt voorbereiden.

Stap 2: Meld je kind aan

Om in te schrijven in deze BuBaO-scholen moet je je kind eerst aanmelden. Een aanmelding is geen inschrijving. Aanmelden betekent dat je als ouder digitaal opgeeft voor welke scholen je interesse hebt. Na de aanmeldingsperiode verdeelt de computer de aangemelde leerlingen over de vrije plaatsen. Pas dan weet je in welke school je kunt inschrijven.

Aanmelden doe je vanaf 6 maart (9 uur) tot en met 24 maart 2023 (16 uur). Contacteer de school van je eerste keuze en meld je kind aan. Het moment van aanmelden speelt geen rol. Het is niet zo dat de eerste die aanmeldt als eerste een plaats krijgt. Het is wel belangrijk dat je je kind aanmeldt tijdens deze periode. 

Meer informatie over hoe je moet aanmelden.

Stap 3: Schrijf je kind in

Na de aanmelding ontvang je een toewijzingsbericht. Hierin staat of je kind een plaats heeft of niet. Heb je een plaats? Ga naar de school vanaf 15 mei tot en met 7 juni 2023. Doe je dat niet, dan verlies je de gereserveerde plaats. Heb je geen plaats? Dan komt je kind automatisch op de wachtlijst. De school contacteert je wanneer er een plaats vrijkomt.

Let op: je inschrijving is pas definitief als je kind bij de start van het schooljaar aan de toelatingsvoorwaarden voldoet. Bezorg de school dus zo snel mogelijk het verslag voor het buitengewoon onderwijs. Contacteer daarvoor je CLB.

Meer informatie over inschrijven na een aanmelding en over wat je kunt doen als je kind geen plaats heeft.

Terug naar boven

Wie heeft voorrang?

Broers, zussen en kinderen van personeel kunnen als eerste inschrijven. Tijdens de aanmeldingsperiode is er voorrang voor kinderen met minstens één Nederlandstalige ouder. Meer informatie over de voorrangsgroepen.

Terug naar boven

Wat als je geen plaats hebt?

Heb je je kind aangemeld maar heb je geen plaats? Dan komt je kind op de wachtlijst terecht. De school contacteert je wanneer er een plaats vrijkomt. Je kunt je kind ook nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode.

Heb je je kind niet aangemeld? Dan kun je je kind nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode in de scholen waar nog plaats is. De vrije inschrijvingsperiode start op 8 juni 2023.

Meer informatie over wat je kunt doen als je kind geen plaats heeft.

Terug naar boven