Buitengewoon basisonderwijs: scholen met aanmelding

Text

Hoe schrijf je je kind in in een school voor buitengewoon kleuter- en lager onderwijs (BuBaO) met een aanmeldingsprocedure? Op deze pagina lees je hoe en wanneer je dit doet:

Start- en einddatum

Titel
Vrije inschrijvingen
Meer info

Voor welke scholen moet je aanmelden?

Om je kind in te schrijven in deze scholen voor buitengewoon basisonderwijs, moet je het eerst aanmelden:

  • GO! BuBaO Vila’Ket (Neder-over-Heembeek)
  • Kasterlinden BuBaO (Sint-Agatha-Berchem)
  • Klim Op School (Sint-Lambrechts-Woluwe)
  • Koninklijk Instituut Woluwe BuBaO (Sint-Lambrechts-Woluwe)
  • SPES BuBaO (Anderlecht)
  • Sint-Jozefschool BuBaO (vestiging Anderlecht)

In andere BuBaO-scholen kun je je kind rechtstreeks inschrijven. De contactgegevens van de BuBaO-scholen en meer informatie over hun aanbod vind je via de scholenzoeker.

Terug naar boven

Wanneer inschrijven?

Timeline
Inschrijven in het buitengewoon basisonderwijs met aanmelding 2024-2025
Items
Start- en einddatum

>

Titel
Bereid je voor
Beschrijving

Bereid je aanmelding goed voor: leer scholen kennen, informeer je over de procedure en verzamel de nodige documenten. Contacteer het CLB voor hulp.

Meer informatie over wat je kunt doen om je voor te bereiden.

Start- en einddatum

>

Titel
Schrijf broers, zussen en kinderen van personeel in
Beschrijving

Heb je al een kind op een BuBaO-school? Of werk je op de school waar je je kind wil inschrijven? Dan heb je voorrang als je je kind inschrijft vanaf 29.01.2024 tot en met 09.02.2024. Ga naar de school om je kind in te schrijven.

Lees hier hoe je je kind inschrijft.

Start- en einddatum

>

Titel
Meld je kind aan
Beschrijving

Je moet je kind altijd eerst online aanmelden in deze BuBaO-scholen. Daarna kun je je kind pas effectief inschrijven. Aanmelden doe je via de school van je eerste keuze. Meer info over hoe je moet aanmelden, vind je op de website van de school. Sommige kinderen hebben voorrang. Heb je een broer, zus of kind van personeel niet ingeschreven tijdens de voorrangsperiode in januari? Dan kun je het nog aanmelden in deze periode. Je hebt dan geen voorrang meer.

Lees hier hoe je je kind aanmeldt.

Start- en einddatum

>

Titel
Schrijf je aangemelde kind in
Beschrijving

Op 15.04.2024 krijg je een toewijzingsbericht. Daarin staat of je kind een plaats heeft of niet. Heb je een plaats? Ga naar de school vanaf 17.04.2024 tot en met 08.05.2024 en schrijf je kind in. Doe je dat niet, dan verlies je de gereserveerde plaats. Heb je geen plaats? Dan sta je op de wachtlijst van de school. De school contacteert je wanneer er een plaats vrij komt. Ter info: omdat 1 mei een feestdag is, werd de inschrijvingsperiode na de aanmeldingen met één dag verlengd, tot en met 08.05.2024.

Heb je geen plaats of heb je je kind niet aangemeld? Dan kun je je kind ook nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode vanaf 14.05.2024, in de scholen waar nog plaats is.

Lees hier hoe je je kind inschrijft.

Start- en einddatum

Titel
Vrije inschrijvingen
Beschrijving

Zoek je nog een vrije plaats in een BuBaO-school voor het schooljaar 2024-2025? Of wil je je kind op de wachtlijst van een school laten plaatsen? Dat kan tijdens de vrije inschrijvingsperiode, die start op 14.05.2024 (9 uur).

Opgelet! Tijdens de vrije inschrijvingsperiode gebeuren de inschrijvingen chronologisch: wie eerst komt, krijgt als eerste een plaats. Er geldt geen voorrang meer.

Start- en einddatum

Titel
Start schooljaar 2024-2025
Beschrijving

Zoek je nog een vrije plaats in een BuBaO-school voor het schooljaar 2024-2025? Contacteer de school waar je je kind wilt inschrijven. Is er nog plaats? Schrijf je kind in.

Staat je kind al op een wachtlijst? De school contacteert je wanneer er een plaats vrijkomt. De wachtlijst is geldig tot en met 07.10.2024.

Blijf op de hoogte

Text

Wil je op de hoogte blijven van de inschrijvingsprocedure voor het buitengewoon basisonderwijs voor 2024-2025? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Je privacy

Hoe inschrijven?

Vooraf: broers, zussen en kinderen van personeel schrijven eerst in

Broers, zussen en kinderen van personeel schrijven in vóór alle andere kinderen. Zij moeten niet aanmelden. Ga naar de school vanaf 29.01.2024 tot en met 09.02.2024 en schrijf je kind in. 

Geen plaats of vergeten inschrijven? Dan kun je je kind nog aanmelden tijdens de aanmeldingsperiode voor alle kinderen. Je hebt dan geen voorrang meer. Meer informatie over de voorrang.

Stap 1: Bereid je voor

Na de broers, zussen en kinderen van personeel kunnen alle andere kinderen zich inschrijven. Om in te schrijven in deze BuBaO-scholen moet je je kind eerst aanmelden. Bereid je aanmelding goed voor:

  1. Leer de scholen en hun aanbod kennen.
  2. Informeer je over de procedure.
  3. Ga na of je kind voorrang heeft.
  4. Verzamel de nodige documenten.

Meer informatie en tips over hoe je je aanmelding kunt voorbereiden.

Stap 2: Meld je kind aan

Om in te schrijven in deze BuBaO-scholen moet je je kind eerst aanmelden. Een aanmelding is geen inschrijving. Aanmelden betekent dat je als ouder digitaal opgeeft voor welke scholen je interesse hebt. Na de aanmeldingsperiode verdeelt de computer de aangemelde leerlingen over de vrije plaatsen. Pas dan weet je in welke school je kunt inschrijven.

Aanmelden doe je vanaf 19.02.2024 (9 uur) tot 08.03.2024 (16 uur). Contacteer de school van je eerste keuze en meld je kind aan. Het moment van aanmelden speelt geen rol. Het is niet zo dat de eerste die aanmeldt als eerste een plaats krijgt. Het is wel belangrijk dat je je kind aanmeldt tijdens deze periode. 

Meer informatie over hoe je moet aanmelden.

Stap 3: Schrijf je kind in

Na de aanmelding ontvang je een toewijzingsbericht. Hierin staat of je kind een plaats heeft of niet. Heb je een plaats? Ga naar de school waar je een plaats kreeg en schrijf je kind in. Doe dit vanaf 17.04.2024 tot en met 08.05.2024. Doe je dat niet, dan verlies je de gereserveerde plaats. Heb je geen plaats? Dan komt je kind automatisch op de wachtlijst. De school contacteert je wanneer er een plaats vrijkomt.

Let op: je inschrijving is pas definitief als je kind bij de start van het schooljaar aan de toelatingsvoorwaarden voldoet. Bezorg de school dus zo snel mogelijk het verslag voor het buitengewoon onderwijs. Contacteer daarvoor je CLB.

Ter info: omdat 1 mei een feestdag is, werd de inschrijvingsperiode na de aanmeldingen met één dag verlengd, tot en met 08.05.2024.

Meer informatie over inschrijven na een aanmelding en over wat je kunt doen als je kind geen plaats heeft.

Terug naar boven

Wie heeft voorrang?

Broers, zussen en kinderen van personeel kunnen als eerste inschrijven. Tijdens de aanmeldingsperiode is er voorrang voor kinderen met minstens één Nederlandstalige ouder (55% van de plaatsen). 

Ga na of je kind voorrang heeft en verzamel de nodige documenten. Meer informatie over de voorrang.

Terug naar boven

Wat als je geen plaats hebt?

Heb je je kind aangemeld maar heb je geen plaats? Dan komt je kind op de wachtlijst terecht. De school contacteert je wanneer er een plaats vrijkomt. Je kunt je kind ook nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode.

Heb je je kind niet aangemeld? Dan kun je je kind nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode in de scholen waar nog plaats is. De vrije inschrijvingsperiode start op 14.05.2024 (9 uur).

Meer informatie over wat je kunt doen als je kind geen plaats heeft.

Terug naar boven