Buitengewoon secundair onderwijs: scholen met aanmelding

Start- en einddatum

>

Titel
Bereid je voor
Meer info

Voor welke scholen moet je aanmelden?

In deze scholen moet je soms aanmelden voor bepaalde onderwijstypes en/of opleidingsvormen:

 • KoninkIijk instituut Woluwe (Sint-Lambrechts-Woluwe) 
 • Kasterlinden BuSO (Sint-Agatha-Berchem) 
 • Cardijnschool (Anderlecht) 
 • GO! Heemschool (Neder-Over-Heembeek) 

Contacteer de school voor meer informatie.

Terug naar boven

Wanneer inschrijven?

Timeline
Inschrijven in het buitengewoon secundair onderwijs met aanmelding 2023-2024
Items
Start- en einddatum

>

Titel
Bereid je voor
Beschrijving

Bereid je aanmelding goed voor: leer de scholen kennen, informeer je over de procedure en verzamel de nodige documenten. Contacteer het CLB voor hulp. Meer informatie over wat je kunt doen om je voor te bereiden.

Broers, zussen en kinderen van personeel hebben voorrang, maar er is geen aparte aanmeldingsperiode voor hen. Meld hen op hetzelfde moment aan als de andere kinderen. Meer informatie over de voorrang.

Start- en einddatum

>

Titel
Meld je kind aan
Beschrijving

Je moet je kind altijd eerst aanmelden in deze BuSO-scholen. Daarna kun je je kind pas effectief inschrijven. Aanmelden doe je op de school van je eerste keuze. Sommige kinderen hebben voorrang.

Lees hier hoe je je kind aanmeldt.

Start- en einddatum

>

Titel
Schrijf je aangemelde kind in
Beschrijving

Op 24 maart 2023 krijg je een toewijzingsbericht. Daarin staat of je kind een plaats heeft of niet. Heb je een plaats? Ga naar de school vanaf 17 april tot en met 8 mei 2023 en schrijf je kind in. Doe je dat niet, dan verlies je de gereserveerde plaats. Heb je geen plaats? Dan sta je op de wachtlijst van de school. De school contacteert je wanneer er een plaats vrijkomt.

Heb je geen plaats of heb je je kind niet aangemeld? Dan kun je je kind ook nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode vanaf 11 mei 2023, maar alleen in de scholen waar er nog plaats is.

Lees hier hoe je je kind inschrijft.

Start- en einddatum

>

Titel
Vrije inschrijvingen
Beschrijving

Zoek je nog een vrije plaats in een BuSO-school voor het schooljaar 2023-2024? Of wil je je kind op de wachtlijst van een school laten plaatsen? Dat kan tijdens de vrije inschrijvingsperiode, die start op 11 mei 2023 om 9 uur. Ga naar de school om je kind in te schrijven.

Opgelet! Tijdens de vrije inschrijvingsperiode gebeuren de inschrijvingen chronologisch: wie eerst komt, krijgt als eerste een plaats. Er geldt ook geen voorrang meer.

Start- en einddatum

Titel
Start schooljaar 2023-2024
Beschrijving

Zoek je nog een vrije plaats in een BuSO-school voor het schooljaar 2023-2024? Contacteer de school waar je je kind wil inschrijven. Is er nog plaats? Schrijf je kind in.

Staat je kind al op een wachtlijst? De school contacteert je wanneer er een plaats vrijkomt. De wachtlijst is geldig tot en met 6 oktober 2023.

Blijf op de hoogte

Text

Wil je op de hoogte blijven van de inschrijvingsprocedure voor het buitengewoon secundair onderwijs voor 2023-2024? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Je privacy

Hoe inschrijven?

Stap 1: Bereid je voor

Om in te schrijven in deze BuSO-scholen moet je je kind eerst aanmelden. Bereid je aanmelding goed voor:

 1. Leer de scholen en hun aanbod kennen.
 2. Informeer je over de procedure.
 3. Ga na of je kind voorrang heeft.
 4. Verzamel de nodige documenten.
 5. Bekijk het overzicht vrije plaatsen.

Meer informatie en tips over hoe je je aanmelding kunt voorbereiden.

Stap 2: Meld je kind aan

Om in te schrijven in deze BuSO-scholen moet je je kind eerst aanmelden. Een aanmelding is geen inschrijving. Aanmelden betekent dat je als ouder digitaal opgeeft voor welke scholen je interesse hebt. Na de aanmeldingsperiode verdeelt de computer de aangemelde leerlingen over de vrije plaatsen. Pas dan weet je in welke school je kunt inschrijven. 

Aanmelden doe je vanaf 1 maart (9 uur) tot en met 15 maart 2023 (12 uur). Ga naar de school van je eerste keuze en meld je kind aan. Het moment van aanmelden speelt geen rol. Het is niet zo dat de eerste die aanmeldt als eerste een plaats krijgt. Het is wel belangrijk dat je je kind aanmeldt tijdens deze periode.  

Broers, zussen en kinderen van personeel hebben voorrang maar melden op hetzelfde moment aan als de andere kinderen.

Meer informatie over hoe je moet aanmelden.

Stap 3: Schrijf je kind in

Na de aanmelding ontvang je een toewijzingsbericht. Hierin staat of je kind een plaats heeft of niet. Heb je een plaats? Ga naar de school vanaf 17 april tot en met 8 mei 2023. Doe je dat niet, dan verlies je de gereserveerde plaats. Heb je geen plaats? Dan komt je kind automatisch op de wachtlijst. De school contacteert je wanneer er een plaats vrijkomt. 

Meer informatie over inschrijven na een aanmelding en over wat je kunt doen als je kind geen plaats heeft.

Terug naar boven

Wie heeft voorrang?

Tijdens de aanmeldingsperiode is er voorrang voor:

 • Broers, zussen en kinderen van personeel
 • kinderen met minstens één Nederlandstalige ouder
 • kinderen uit de school voor buitengewoon basisonderwijs van dezelfde campus

Meer informatie over de voorrangsgroepen.

Terug naar boven

Wat als je geen plaats hebt?

Heb je je kind aangemeld maar heb je geen plaats? Dan komt je kind op de wachtlijst terecht. De school contacteert je wanneer er een plaats vrijkomt. Je kunt je kind ook nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode. 

Heb je je kind niet aangemeld? Dan kun je je kind nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode in de scholen waar nog plaats is. De vrije inschrijvingsperiode start op 11 mei 2023 om 9 uur

Meer informatie over wat je kunt doen als je kind geen plaats heeft.

Terug naar boven