Welke school

Hoe kies ik een secundaire school? En welke studierichting past bij mijn kind? Een school kiezen is soms moeilijk. Verzamel op tijd informatie over de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel. En bezoek verschillende scholen.

 

Scholen bezoeken

Via de scholenzoeker op onderwijsinbrussel.be vindt u per school alle praktische informatie en de studierichtingen. Sommige scholen organiseren infomomenten of opendeurdagen.

 

Hulp bij scholen kiezen

Als u en uw kind een school of studierichting kiezen, is het belangrijk dat u weet welke mogelijkheden er zijn, waar uw kind goed in is en wat het graag doet. Praat met mensen uit uw omgeving of stel vragen aan het CLB. Informeer ook naar de praktische elementen. Kunt u uw kind vroeger brengen en later afhalen? Kunnen de kinderen op school eten? Wat zijn de schooluren? 

De keuze voor een Nederlandstalige school heeft consequenties. Denk goed na. Hoe kunt u uw kind helpen? Kan Nederlands ook thuis een plaats krijgen?

Op de website van onderwijsinbrussel.be > studiekeuze vindt u meer informatie over studiekeuze.

 

Studiekeuzebeurs en scholenmarkt

Ontdek op de studiekeuzebeurs het volledige studieaanbod van het ASO, BSO, KSO, TSO en de Centra voor Leren en Werken in het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel.  De studiekeuzebeurs vindt plaats van 13 tot en met 16 november 2018 in Paleis 1 van Brussels Expo (Heizel). Op woensdagnamiddag 14 november is er ook een scholenmarkt. Alle informatie over de studiekeuzebeurs en scholenmarkt.

 

Infomomenten

De drie CLB’s van Brussel organiseren infomomenten voor ouders over de overgang van het lager sonderwijs naar het secundair onderwijs. Op sommige van deze infomomenten zal het LOP aanwezig zijn om uitleg te geven over de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor het 1ste leerjaar van het secundair onderwijs. Voor meer informatie over deze infomomenten neemt u contact op met het CLB.

 

Waar moet ik op letten als ik een school kies?

Klasse voor Ouders heeft tips voor u.

Waar vind ik informatie over opendeurdagen?

Op de pagina overzicht scholen vindt u informatie over opendeurdagen. Kijk ook op de website van de school.