Welke school

Hoe kies ik een secundaire school? En welke studierichting past bij mijn kind? Een school kiezen is soms moeilijk. Verzamel op tijd informatie over de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel. Contacteer verschillende scholen.

Scholen zoeken

Hulp bij scholen kiezen

Als u en uw kind een school of studierichting kiezen, is het belangrijk dat u weet welke mogelijkheden er zijn, waar uw kind goed in is en wat het graag doet. Praat met mensen uit uw omgeving of stel vragen aan het CLB. Informeer ook naar de praktische elementen. Kunt u uw kind vroeger brengen en later afhalen? Kunnen de kinderen op school eten? Wat zijn de schooluren? 

De keuze voor een Nederlandstalige school heeft consequenties. Denk goed na. Hoe kunt u uw kind helpen? Kan Nederlands ook thuis een plaats krijgen?

Op de website onderwijskiezer.be vindt u online vragenlijsten die u helpen bij de studiekeuze.

Infomomenten

  • Het Lokaal Overlegplatform Brussel Secundair Onderwijs (LOP Brussel SO) organiseert infomomenten voor ouders. Op deze infomomenten krijgt u informatie over de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor het 1ste leerjaar A en het 1ste leerjaar B voor schooljaar 2021-2022. Hier vindt u binnenkort alle informatie wanneer en hoe deze infomomenten plaatsvinden.
  • De infomomenten die de drie CLB’s van Brussel organiseren voor ouders over de overgang van het lager naar het secundair onderwijs zijn wegens de coronamaatregelen voorlopig geschrapt. Voor meer informatie neemt u contact op met de CLB's.

Binnenkort vindt u hier een filmpje terug van het LOP Brussel SO met uitleg over de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor het 1ste leerjaar van het secundair onderwijs.