Welke school

Hoe kies ik een secundaire school? En welke studierichting past bij mijn kind? Een school kiezen is soms moeilijk. Verzamel op tijd informatie over de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel. En bezoek verschillende scholen.

 

Scholen bezoeken

Via de scholenzoeker op onderwijsinbrussel.be vindt u per Nederlandstalige school in Brussel alle praktische informatie en de studierichtingen. U kan ook een scholengids downloaden of gratis bestellen, met de contactgegevens van alle Nederlandstalige scholen in Brussel, samen met het studieaanbod van de secundaire scholen. 

Op onderwijskiezer.be vindt u informatie over opendeurdagen en infomomenten van scholen. Kijk zeker ook op de website van de school zelf.

 

Hulp bij scholen kiezen

Als u en uw kind een school of studierichting kiezen, is het belangrijk dat u weet welke mogelijkheden er zijn, waar uw kind goed in is en wat het graag doet. Praat met mensen uit uw omgeving of stel vragen aan het CLB. Informeer ook naar de praktische elementen. Kunt u uw kind vroeger brengen en later afhalen? Kunnen de kinderen op school eten? Wat zijn de schooluren? 

De keuze voor een Nederlandstalige school heeft consequenties. Denk goed na. Hoe kunt u uw kind helpen? Kan Nederlands ook thuis een plaats krijgen?

Op de website onderwijskiezer.be vindt u online vragenlijsten die u helpen bij de studiekeuze.

 

Infomomenten

 

LOP Brussel Secundair

Het Lokaal Overlegplatform (LOP) organiseert infomomenten voor ouders. Op deze infomomenten krijgt u informatie over de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor het 1ste leerjaar A en het 1ste leerjaar B voor schooljaar 2020-2021.

 

Wanneer?

  • Maandag 3 februari 2020 om 17 uur
  • Maandag 3 februari 2020 om 19 uur

Waar?

De infomomenten vinden plaats in het Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel.

 

Hoe inschrijven?

De infomomenten zijn gratis, maar een plaats reserveren is nodig. De plaatsen zijn beperkt.

Schrijf u hier in voor een infomoment

 

CLB's

De drie CLB’s van Brussel organiseren infomomenten voor ouders over de overgang van het lager sonderwijs naar het secundair onderwijs. Op sommige van deze infomomenten zal het LOP aanwezig zijn om uitleg te geven over de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor het 1ste leerjaar van het secundair onderwijs. Voor meer informatie over deze infomomenten neemt u contact op met het CLB.