Scholen met aanmeldingsprocedure

OPGELET: Door de Coronamaatregelen (COVID-19) zijn de data van de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure aangepast. U vindt de actuele informatie hier.

Tijdslijn 'Inschrijven in het secundair onderwijs met aanmelding 2020-2021'
Tijdslijn 'Inschrijven in het secundair onderwijs met aanmelding 2020-2021'

Voor welke scholen moet u aanmelden? Kijk in het overzicht van de scholen.
Meer informatie over het aanmelden vindt u bij mijn dossier > aanmelden.

6 tot 17 januari 2020: Voorrang voor broers en zussen en kinderen van personeel
Hebt u al een kind op de school? Ga dan naar de school om broer of zus in te schrijven. Ook kinderen van personeel hebben voorrang. Vraag meer informatie op de school.

2 maart (9 uur) tot 31 maart 2020 (16 uur): Aanmelden
Meld uw kind aan voor 1A, op inschrijveninbrussel.be. Heeft uw kind voorrang? Verzamel de documenten voor de controle.

30 maart tot 30 april 2020: Controle documenten
De school van uw 1ste keuze controleert de voorrangsdocumenten. U krijgt hiervoor een uitnodiging. Na de controle worden de aanmeldingen geordend, volgens specifieke criteria. Let op: tijdens de paasvakantie zijn de scholen gesloten.

8 mei tot 3 juni 2020: Toewijzingsbericht + inschrijven  
U krijgt op 8 mei een e-mail of een brief met alle informatie over de inschrijving van uw kind. Ga naar de school en schrijf uw kind in, tussen 11 mei en 3 juni 2020 (12 uur).
Geen plaats? Haal dan het weigeringsdocument in de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school. De school contacteert u als er een plaats vrijkomt. De wachtlijst is geldig tot 7 oktober 2020.

8 juni 2020: Start vrije inschrijvingen
Heeft een school nog plaatsen? Dan kan iedereen nu inschrijven voor deze plaatsen, zolang er vrije plaatsen zijn. Geen plaats meer? Vraag dan het weigeringsdocument aan de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school.