Ik heb geen plaats

U hebt uw kind aangemeld? Dan krijgt u ten laatste midden maart via e-mail een bericht van toewijzing, met alle informatie over de toewijzing. Vulde u geen e-mailadres in? Dan krijgt u het bericht via de post. U krijgt het bericht ook via het ‘Postvak In’ in uw aanmeldingsdossier.

U hebt geen plaats? Ga dan toch naar de school tussen 18 maart (8 uur) en 5 april (16 uur) 2019 en haal een weigeringsdocument. Meer informatie vindt u in het bericht van toewijzing. Als u een weigeringsdocument haalt, dan komt u op de wachtlijst van de school. De school contacteert u, als er een plaats vrijkomt.

Opgelet: haalt u geen weigeringsdocument? Dan verliest u uw plaats op de wachtlijst.

U kunt ook nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingen, vanaf 23 mei. De inschrijvingen gebeuren in de scholen en verlopen chronologisch. Is er geen plaats meer? Dan krijgt u een plaats op de wachtlijst.

Vanaf 20 mei 2019 vindt u op deze site opnieuw een overzicht van de vrije plaatsen.

 

Hoe haal ik een weigeringsdocument op?

Ga naar de school. Neem het bericht van toewijzing en de andere nodige documenten mee. De school noteert de naam van uw kind in een inschrijvingsregister of op de wachtlijst. U krijgt een weigeringsdocument.

Ik heb in geen enkele school een plaats. Wat nu?

Haal een weigeringsdocument op, in elke school waarvoor u hebt aangemeld. Ga daarvoor naar de school tussen 18 maart en 5 april 2019. Meer informatie vindt u in het bericht van toewijzing.

Als u een weigeringsdocument haalt, dan komt u op de wachtlijst van de school. De school contacteert u, als er een plaats vrijkomt. Haalt u geen weigeringsdocument? Dan verliest u uw plaats op de wachtlijst.

U kunt ook nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingen. Die starten op 23 mei. De inschrijvingen gebeuren in de scholen en verlopen chronologisch. Wie het eerst op de school is, krijgt de plaats. Is er geen plaats meer? Dan krijgt u een plaats op de wachtlijst.

Vanaf 20 mei vindt u op deze site opnieuw een overzicht van de vrije plaatsen.

Hoe wordt de wachtlijst opgesteld?

Elke school maakt een lijst van de aangemelde leerlingen. De school verdeelt de leerlingen in 2 contingenten: GOK en niet-GOK. Ze ordent de leerlingen op basis van afstand en schoolkeuze, per contingent.

Tussen 18 maart en 5 april 2019 kunt u een weigeringsdocument ophalen in de school. Het exacte moment is niet belangrijk voor de volgorde.

Hoe gebruikt de school de wachtlijst?

Haalde u een weigeringsdocument op in de school? Dan staat uw kind op de wachtlijst.

Als er een GOK-plaats vrijkomt op de school, dan is die voor een GOK-leerling. Als er een niet-GOK-plaats vrijkomt, dan is die voor een niet-GOK-leerling.

De wachtlijst is geldig tot en met 7 oktober 2019. Voor alle kinderen geboren in 2017, is de wachtlijst geldig tot en met 30 juni 2020.

Blijft de wachtlijst geldig tijdens de vrije inschrijvingen?

Ja. Komt er een plaats vrij na de start van de vrije inschrijvingen? Dan is die plaats eerst voor de leerling die:

  • een weigeringsdocument heeft
  • en als eerste op de wachtlijst staat
  • en tot hetzelfde contingent behoort, als de leerling van wie de plaats is vrijgekomen (GOK of niet-GOK)

Daarna is de plaats voor de leerling die in de vrije inschrijvingsperiode als eerste naar de school komt.

De wachtlijst is geldig tot en met 7oktober 2019. Voor alle kinderen geboren in 2017, is de wachtlijst geldig tot en met 30 juni 2020.

Wat is een document van niet-gerealiseerde inschrijving?

Een document van niet-gerealiseerde inschrijving is een weigeringsdocument. Hebt u een weigeringsdocument dan komt uw kind op de wachtlijst van de school. En de school contacteert u, als er een plaats vrijkomt. Haalt u geen weigeringsdocument? Dan krijgt u geen voorrang meer bij een vrije plaats op die school.